loader-img
loader-img-2
معماری شهر در بازار کتاب ایران

به گزارش روابط عمومی انتشارات علمی و فرهنگی به نقل از روزنامه‌ی سازندگی کتابِ معماری شهر از مهم‌ترین کتاب‌های تاریخِ معماریِ قرن بیستم است که این‌روزها از سوی انتشاراتِ علمی و فرهنگی روانه‌ی بازار کتاب شده است. کتاب جدی و مهم در حوزه‌ی نظریِ معماری و زیباشناسی که بسیاری از پژوهشگران انتشارش را اتفاقی خوب تلقی کردند. کتاب معماریِ شهر نوشته‌ی اثر آلدو رُسّی با ترجمه‌ی شمین گلرخ در 160 صفحه‌ی قطعِ خشتی، با قیمت هشتاد هزار تومان در انتشاراتِ علمی و فرهنگی منتشر شده است.

 

کتاب پیش‌رو نوشته‌ی معماری است که در جو حاکم بر سال‌های نضج و رواج مدرنیسم پرورش یافت، اما در عمل و در گذر زمان متوجه تناقض‌های موجود میان نیات و محصولات این مکتب شد. وی ساده‌انگاری و شهرستیزی نهان در جنبش مدرنیسم را لمس کرد و در جایگاه متفکری جوان، نقاد و جامعه‌گرا، بخشی از پیامدهایی را که این رویکرد برای حیات شهری در پی داشت معرفی و ریشه‌یابی کرد. زمانی که او لب به اعتراض گشود و در تحلیل علل و عوارض مشکلات ناشی از «نوگرایی» کوشید، کمتر فردی از جامعه‌ی معماران آن روزگار برای ریشه‌یابی تناقضات و نارسایی‌های فکری این مکتب که در طی زمان به یک ایدئولوژی (شناخت کاذب) تبدیل شده بود کوششی کرده بود. بیشتر منتقدان مدرنیسم از حرفه‌های دیگر به‌ویژه از زاویه‌ی دید علوم انسانی این مکتب را به چالش می‌کشیدند و تعداد معماران معتقد به نقص این ایدئولوژی جدید نیز انگشت‌شمار بود. برخی تنها اعتراض می‌کردند و ناخشنودی خود را از ماحصل کار ابراز می‌داشتند، و برخی دیگر بیانیه‌های شبه‌ادبی علیه آن صادر می‌کردند و...

 

آلدو رُسی معمار برجسته‌ی ایتالیایی بود. او دانش‌آموخته دانشگاه پلی‌تکنیک میلان بود. رُسی در سال 1990 برنده جایزه معماری پریتزکر شد. او در سال 1966 در کتابی با عنوان معماری شهر، به ارائه نظریاتی در نقد مدرنیسم در معماری و شهر می‌پردازد. این کتاب سعی کرده بود با تصویرسازی‌های ذهنی جذاب و یادآوری‌هایش نسبت به غنای محیط هنری گذشته بگوید چطور می‌شود که ما یک شهر را به خاطر می‌سپاریم. او بر معماران بزرگی چون پیتر آیزنمن اثرگذار شد.

در دنیای معماری، برخی از معماران علاوه بر کارهای حرفه‌ای ارزشمند، صاحب نظران و رهبران دوره‌ای از تاریخ معماری هستند. آلدو رُسی معمار شهیر ایتالیایی و از رهبران جنبش‌های معماری نیمه‌ی دوم قرن بیستم ایتالیاست. نوشته‌ها و آثار او تأثیر به‌سزایی چه به لحاظ حرفه‌ای و چه به لحاظ نظری بر معماری پسامدرن داشته است.

کتاب «معماری شهر» مهم‌ترین اثر معماری و شهرسازی آلدو رُسی‌ در حوزه‌ی نظر است. وی در این کتاب تلاش کرده تا به مخالفت با جنبش مدرن برخاسته و معماری را به جایگاه واقعی خود بازگرداند. وی در مخالفت با جنبش کارکردگرای مدرن، صناعت معماری و جایگاه آن به عنوان تنها موضوع مطالعات معماری را مورد تأکید قرار می‌دهد. رُسی در بخش‌هایی از کتاب به تحلیل قوانین و فرم‌های ساخت‌وساز شهری می‌پردازد و با تجزیه و تحلیل‌های دقیق خود منبع مناسبی را برای طراحان و معماران گردآوری می‌نماید که در زمان انتشار کتاب مورد استقبال بسیار زیاد طراحان و معماران قرار می‌گیرد.

دیدگاه شما
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی