به گزارش ارتباطات و امور بین الملل انتشارات علمی و فرهنگی،امید شیخ باقری نویسنده و از اساتید دوره آموزش جامع داستان نویسی تبدیل «ایده »به (کتاب داستان) انتشارات علمی و فرهنگی، معتقد است،«آموزش اصولی و حرفهای» و «تربیت نویسنده خلاق» دو عبارتی هستند که میتوانند توسط هر فرد باتجربهای در امر نوشتن، خوانشی متفاوت و تفسیری متفاوتتر داشته باشند. به همان تعداد نویسندهی کارکشتهای که معتقدند نویسندگی آموختنی نیست، به همان تعداد استاد نوشتنی وجود دارد که برای هر مبحث نویسندگی چند تختهی بزرگ کلاس را پر میکند.
شیخ باقری افزود:اساسا اینکه نویسنده خلاق کیست و چه ویژگیهایی دارد، میان خود نویسندگان محل بحث است،امابا این نگاه، کارگاههای آموزشی با رویکرد مرور مباحث نظری و گفتوگو پیرامون تجربیات نویسندگان از نوشتن و به اشتراک گذاشتن راههای خروج از بنبستهای نوشتن، شاید بهترین نسخه برای آموزش حرفهای و تربیت قوه خلاقه باشد .
اگر آموزش اصولی و تربیت خلاقهای در کار باشد، رسالتشان نهادینه کردن این تعادل در هنرجوی امروز و هنرمند فرداست.
نویسنده کتاب «چند قدم بعد از خانه عتیق»درباره ویژگی های رمان کوتاه و جایگاه آن در بین فعالان و مخاطبان معتقد است، انسان امروز گریزی از خواندن ندارد. به هر طرف که سر میچرخاند چیزی برای خواندن وجود دارد. اما اینکه بخواند یا از خواندنش فرار کند و اگر میلی به خواندن وجودداشته باشد چه چیزی را برای خواندن انتخاب کند، بحثش مفصل و بیانتهاست.
وی ادامه داد، اینکه چرا با وجود اینهمه محصول خواندنی، کمتر میبینیم کسی کتاب بخواند، موضوعی فرهنگی است که مختص ایران هم نیست. رسانه، وَ از همه مهمتر شبکههای اجتماعی، سرعت سر رفتن حوصلهی مخاطب را بالا بردهاند. حتما دیدهاید که خیلیها حتی حوصلهی همان فیلمهای یک دقیقهای را هم ندارند، چه برسد به خواندن یک متن چند خطی پای یک عکس.
شیخ باقری افزود،رسالت هنر و هنرمندِ نویسنده این نیست که خودش را با خواسته مخاطب هماهنگ کند. چون در صورت این هماهنگی دیگر هنری در میان نیست. رمان کوتاه یا نوُولّا، یک فرصت مجدد است، هم برای نویسنده و هم برای مخاطب.
نویسنده کتاب «مثل این موقع های آذر»گفت:نویسنده، با کار و وسواس بیشتر محصولی ارائه میکند که جذابترین نسخه از یک داستان است. مخاطب هم با نگاه به کتابی که چهارصد پانصد صفحه نیست و از سر تا به آخر خواندنش دو سه ساعت طول نمیکشد شانس خودش را برای شروع دوباره دورهی لذت بردن از ادبیات و دنیای داستان امتحان میکند.
رمان کوتاه برای هر دو سر این معامله، یک فرصت شیرین با ریسک کم و لذت بیشتر است.
شایان ذکر است ،دوره آموزش جامع داستان نویسی در 24 جلسه و در دو بخش «رمان کوتاه بزرگسال» و «رمان کوتاه نوجوان» به دو شکل «حضوری» و «مجازی» (آنلاین) برگزار میشود. هر هفته یکی از استادان دوره با طرح «مباحث نظری داستان» (نوبت صبح) و ارائه «مهندسی معکوس» با تمرکز بر روایت شخصی نویسنده از چگونگی خلق اثر از ایده تا اجرا (نوبت عصر) به بیان دیدگاهها و تجارب شخصی خود میپردازد.
هنرجویان در کنار استفاده از مباحث هفتگی مطرحشده، برای نگارش رمان کوتاه خود از همراهی استادان راهنما بهرهمند میشوند.
همچنین مهلت پیش ثبت نام تا 8تیرماه 1403 تمدید شده است،تاریخ مصاحبه 9تا 10تیرماه و شروع دوره از 14و15تیرماه سال جاری است.
هنرجویان پس از بیان ایده داستانی در حضور سه استاد داستاننویسی، برای حضور در دوره، انتخاب و توسط انتشارات علمی و فرهنگی بورسیه میشوند.