به گزارش روابط عمومی انتشارات علمی و فرهنگی صبح امروز یکشنبه 23 آذر ماه 99 با حضور اشرفالسادات بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی و نادره رضایی مدیر عامل انتشارات علمی و فرهنگی، تفاهمنامۀ همکاری درباره حفظ و نگهداری اسناد این انتشارات در محل سازمان اسناد کتابخانه ملی به امضا رسید.
انتشارات علمی و فرهنگیِ امروز یادگار همایون صنعتیزاده و جمعی از اندیشمندان و فرهیختگانی است که بخشی از فرهنگ جامعه ما را رقم زدهاند. به جز آثار این بزرگان که در قالب کتاب چاپ شدهاند، اسنادی از تلاشهای آن دانشوران در مجموعه اسناد انتشارات علمی و فرهنگی به جا مانده که حفظ آنها ضروری است. مدتی است که انتشارات علمی و فرهنگی آستین بالا زده تا این کار مهم، یعنی احیا، حفظ و طبقهبندی اسناد را به انجام برساند. به همین منظور در روز یکشنبه 23 آذر 99 دیداری میان مدیران انتشارات علمی و فرهنگی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای امضای تفاهمنامهای در این زمینه صورت گرفت.
در این دیدار نادره رضایی، اشرفالسادات بروجردی، فاطمه جاناحمدی معاون پژوهش و منابع دیجیتال کتابخانه ملی ایران و هانیه گرائیلی، مشاور اجرایی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی دیدار کردند.
در ابتدای این نشست نادره رضایی از عزم انتشارات علمی و فرهنگی برای حفظ و احیای اسناد به جا مانده از 66 سال حرکت فرهنگی نخبگان کشور گفت. رضایی اطلاعات مربوط به اسناد کتاب را اینگونه تکمیل کرد: «اسناد زیادی از سال 1333 موجود است که مربوط به پنج هزار عنوان کتاب هستند؛ این اسناد با توجه به اهمیت موضوع کتاب و شخصیتها با زحمت کارمندان مجموعه گردآوری و طبقهبندی شده است.»
رضایی در ادامه اشارهای به زحمات و همکاری خانم جاناحمدی کرد؛ از جمله همکاریهای او با مجموعه علمی و فرهنگی آموزش کارکنان انتشارات در اسکن اسناد و کدگذاری آنها بوده است. رضایی خاطرنشان کرد: «امور مربوط به اسناد پیش از انقلاب به پایان رسیده و امیدواریم اسکن و آرشیو اسناد مربوط به بعد از انقلاب نیز با سرعت پیش رود. البته کار این اسناد بسیار آسانتر از اسناد قدیمیتر است.»
رضایی خبر خوب دیگری هم داشت؛ وی گفت: «قرار است مجموعه عکسهایی که در آرشیو انتشارات علمی و فرهنگی از مناطق مختلف ایران گرفته شده است، در قالب کتابی به چاپ برسد. نسخه اسکن شدۀ این عکسها هم در اختیار سازمان اسناد کتابخانه ملی قرار خواهد گرفت. در آستانۀ 66 سالگی این انتشارات بزرگ از دیگر کارهای در دست اقدام نشر، جمعآوری و انتشار کارنامۀ این انتشارات در قالب کتاب است که تاکنون انجام نشده و به صورت مدون درنیامده است.»
همچنین تهیه تاریخ شفاهی و گفتوگو با زنانی که در این سالها با انتشارات علمی فرهنگی همکاری داشتهاند اقدامی دیگر برای ثبت فعالیت فرهنگی زنان از سوی این انتشارات است. مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در این باره گفت: «طی بررسیها و گفتوگوهای ما تقریباً تمام زنان فعال حوزۀ نشر و کتاب که بیش از 400 نفر بودهاند، به نحوی با انتشارات علمی و فرهنگی همکاری داشتهاند و ما قصد داریم میراث آنها را در قالب تاریخ شفاهی حفظ کنیم.»
اشرف السادات بروجردی نیز در این دیدار از انجام یافتن این کار فرهنگی اظهار رضایت کرد و گفت: «حضور جوانان در عرصههای مدیریتی همیشه همراه با ایدههای تازه و خلاقیت است.»
وی همچنین در این گفتوگو امکان انجام کار پژوهشی مشترک بین سازمان اسناد کتابخانه ملی و انتشارات علمی و فرهنگی را مطرح کرد. کاری که به نظر او میتواند بستر مناسبی برای پژوهشگران باشد.
هانیه گرائیلی نیز که در جریان اقدامات انتشارات علمی و فرهنگی است، خطاب به دکتر بروجردی گفت: «انتشارات علمی و فرهنگی با تهیۀ تجهیزات اسکن چند ماه است کار آرشیو اسناد را آغاز کرده است تا نسخه دیجیتال آن را در اختیار سازمان اسناد کتابخانه ملی قرار دهد. اقدامی که بسیار مهم و ارزشمند است.»
در پایان نشست نیز با دعوت اشرف السادات بروجردی و هانیه گرائیلی، رضایی و جاناحمدی برای امضای تفاهمنامه پشت میز قرار گرفتند و تفاهمنامه را امضا کردند. اشرفالسادات بروجردی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که انجام کارهای مشترک و مبادلات فرهنگی اینچنین موجب حفظ اسناد برای آیندگان کشور باشد.