کتاب «حلزونِ غمگینی که لاک نداشت» یکی از تازهترین کتابهای مجموعهی «داستانهای بچههای آبی» و جادهی غان و سروِ انتشارات پرندهی آبی است؛ جادهی غان و سرو مکان شکلگیری داستانهای این مجموعه است. این کتاب را پریسا شمس با موضوع مهاجرت کودکان کار و از دست دادن خانههایشان، فوتِ والدین به دلیل جنگ و کمک به همنوع نوشته و انتشارات پرندهی آبی (واحد کودک و نوجوان انتشارات علمی و فرهنگی) آن را در سال 1400 در قطع رحلی و در 28 صفحه به چاپ رسانده است. نیز زهرا کیقبادی تصویرسازی کتاب را بر عهده داشته است.
نویسنده در حلزون غمگینی که لاک نداشت تلاش کرده است که علاوه بر نشان دادن زندگی کودکانی که درگیر جنگ شدهاند، تأثیرات مخرب جنگ بر زندگی و آرامش آنان و تأثیرات کمک و یاری همنوع را به خوبی نشان دهد.
گفتنی است که مجموعهی «بچههای آبی»، مجموعهای است که برای کودکان با نیازهای خاص نوشته شده است؛ کودکانی که با مشکل یا کمبودی در زندگی خود مواجه شدهاند، مانند کودکان کار، کودکانی که درگیر بیماریهای خاص هستند، کودکان تکوالد و ... . کتابهای این مجموعه سعی دارند زندگی کودکان با نیازهای خاص را ملموس و واقعیتر برای تمام بچهها روایت کنند. در شرج این مجموعه در ابتدای کتاب آمده است: «زندگی آدمها مثل رنگینکمان است، رنگارنگ. بعضی وقتها سفید، بعضی وقتها سبز، بعضی وقتها سرخ، بعضی وقتها بنفش و گاهی هم کبود. خیلی خوب است که زندگی ما همیشه آن رنگی باشد که دوست داریم امّا خوبتر این است که خودمان در همه احوال آبی باشیم. آبی به رنگ آسمان. آسمانی که با همهی ابرهای سفید و سیاهی که میآیند و میروند همیشه آبی میماند تا پرندههایی که دوستش دارند و دوستشان دارد، امید پرواز داشته باشند. درست مثل بچههای آبی. بچههایی که با همهی مشکلاتی که دارند هیچوقت ناامید نمیشوند و دست از تلاش برنمیدارند.»